maandag 17 oktober 2011

los mejores momentos

Liefste iedereen,

Mijn oprechte excuses voor al 2maand niet meer op mijn blog geschreven te hebben. Door de omstandigheden hier was dit moeilijk. Ik ga jullie het negatieve nieuws besparen voor de maand December. Feit van deze vrolijke maand een beetje te bederven met mijn Drama. Over wat ge ik het wel hebben?
  • Mama Mia
  • Que paso el martes, miercoles, sabado ?
  • Las nenas de los nenes
  • Pakje uit Belgie
  • ENAF
  • koken met de Belgen
  • En al de rest dat in mij op komt
Mama Mia
De Musical mama mia stond de afgelopen 2maanden en een half centraal in mijn leven. De voorstelling van de promocion 2011. Elk jaar doet ieder jaar van jong tot oud een theater voorstellig en dit jaar was het Mama Mia voor de promocion. Omdat ik de film nog nooit gezien had begreep ik er de helft van de tijd niets van. Dus ben ik de film toch maar eens gaan kijken en ik moet zeggen wij hebben dat ongelofelijk goed vertaald naar een musical echt zalig goed. Wat was mijn taak nu in de musical? Danseres van Mama mia, dancing queen en supertrooper.Echt super leuk was het ongelofelijk goed geamuseerd. We hebben zelfs gewonnen met onze musical van heel onze school en hier gaat het van kleuter tot 6middelbaar. Super blij was ik omdat we mss naar cochabamba gaan gaan.

Que paso el martes, miercoles, sabado ?
De film the hangover noemt hier "que paso ayer?" en iedereen die deze film gezien heeft weet hoe geweldig die is. Waarom ga ik vertellen over que paso el martes,... omdat dat de dagen zijn dat er dingen gebeurt zijn samen met mijn vrienden en die dagen geleden hebben tot mijn vriendengroep nu. Elke keer als ik met mijn vriendengroep iets ga doen zoals drinken in de straten van Los Pinos of gewoon iets doen moet er altijd iets gebeuren. Ik ben het nog nooit maar echt nog nooit geweest die de oorzaak was van het drama, kotsen, ruzies( wel grofheid), wakker worden in een onbekende stad of andere hangover toestanden. Misschien ene keer toen ik geweend had maar daar had ik echt wel een rede toe door de deprimerende toestand en muziek op de moment. Maar ondanks dat er altijd iets moet gebeuren zijn de dagen met mijn groep de meest onvergetelijke dagen uit mijn leven. Nooit heb ik mij zo geamuseerd als met hun. Wie is mijn groep nu?

Las nenas de los nenes
Zo is sinds kort de naam van onze groep die ontstaan is uit 2 groepen. 5 meisjes en 9 jongens. En de meest geweldige 5 meisjes die ik ooit ontmoet heb...zaaligste personen ever geen twijfel mogelijk. En de jongens van hetzelfde...altijd staan ze voor me klaar, brengen ze mij naar huis of zijn ze er gewoon wanneer ik een knuffel nodig heb. Deze mensen ga ik voor altijd in mijn hart dragen! Echt ik weet niet hoe ik er meer over kan zeggen dan superlativen te gebruiken. De dagen, momenten met hun zijn de meest amusanten altijd lachen en gekke dingen doen. Maar ook staat iedereen altijd klaar voor iedereen en dat maakt het zo geweldig. Een van de weinige keren dat ik zo positief ben over mensen...of dat mensen mij dit gevoel geven.
Los amoooooooo!

Pakje uit Belgie
In september heb ik mijn pakje uit Belgie aangekregen!!!!! Zaaaaaaaalig. Wat zat er allemaal in?
Chocolade chocolade chocolade, Prince koeken, chocotoffs, kinder bueno, nutella, parfum, kaartje, SMURFEN, Hello kitty,... denk dat het alles is! Echt zalig om dit allemaal te ontvangen van thuis uit!

ENAF
Wat is enaf? Enaf is een caporales groep in  La Paz. Wat is caporales? Een folkloristische dans typisch uit Bolivia. Zoek het maar eens op op het internet en als je op you tube ingeeft Enaf oruro dan vind je filmpjes van mijn groep in het grootste carnaval van oruro. En Oruro is de reden van alles. Het is nu echt een droom om daar te dansen 4 dagen lang. Ik heb hier echt een liefde voor dansen ontwikkeld.

Koken met de Belgen
Koken met de Belgen is een van de leukste dingen die je 1x in de maand kan doen! Zalig om eens 1 keer allemaal samen te komen en te vertellen over je ervaringen, je bezigheden, feesttoestanden en nog meer van dat. Maar ook zalig om bekende dingen te eten zoals: tomatensoep met balletjes, ovenschotel met puree gehakt en bloemkool en om aftesluiten de lekkerste tiramisu ever die van mijn MAMAAA! Ook dat samen inkopen doen koken  en plantrekken maakt het samenhorigheidsgevoel nog groter! En dat allemaal met een goeie fles rode wijn uit chile en een gezonde dosis gelach en de perfecte avond is er.

En al de rest dat in mij op komt
Wel dit is denk ik meer voor de mensen die zin hebbben om mij volgendjaar optevolgen. Ondanks alles wat hier aant gebeuren is ben ik hier super gelukkig, mijn Boliviaanse vrienden zijn de meest zalige mensen ever en de Belgjes zijn het extra duwtje in de rug. Voor geen miljoen zou ik nu terug keren n aar Belgie, je beseft dat je op deze leeftijd echt weinig achterlaat, buiten familie en een paar goeie vrienden is alles veranderlijk. En omdat je toch allemaal ergens anders gaat studeren gaan je vrienden toch verranderen. Zelfs wanneer ik hier zit verandert mijn leven in Belgie, goeie en slechte dingen gebeuren en de goeie ontvang je en de slechte kan je niet veel aan doen omdat je nu eenmaal de dingen niet in persoon kan zijn en het meesten via fb chat verloopt. Wel dat zijn de dingens des leven en alles komt uiteindelijk wel terug op zijn pootjes in Belgie daar moet je je in je jaar eeeecht geen zorgen over gaan maken. Mensen gaan je ongevoelig, ongeintereseerd of egoistisch vinden maar uiteindelijk gaan ze het begrijpen. Het zijn maar 11 maanden en het zijn nu al ondanks alle problemen de beste 3 maanden uit mijn leven, denk maar hoe het is zonder problemen. Ik ben nog nooit in mijn leven zo gelukkig geweest als hier samen met de meest geweldige personen. Gracias a dios zeggen we dan. Een jaar in het buitenland ik zou er zo nog een boeken!


Lieverdjes ik mis jullie wel hoor en ik hou super veel van jullie!
Tot de volgende!