woensdag 29 juni 2011

El primer

Vanaf 12 juli 2011 verblijf ik 11 maanden in Bolivia, La Paz. Voor ik jullie meer uitleg geef over mijn familie wil ik eerst de reden voor dit avontuur toelichten.

Als eerste wil ik meer talen leren, ik studeer namelijk talen en wil mijn kennis uitbreiden. De keuze voor een Spaanstalig land was snel gemaakt. Spaans is een wereldtaal die je zowel privé als professioneel goed kan gebruiken. Daarnaast wilde ik ook een nieuwe cultuur ervaren en het liefst de Zuid-Amerikaanse cultuur. En tot slot voelde ik dat ik er even tussenuit moest, een jaar voor mezelf. En deze 3 redenen brachten mij tot het prachtige land Bolivia.

Om even eerlijk met jullie te zijn was Bolivia niet mijn favoriete land, ik wilde Peru. Peru kende ik van de verhalen van andere AFSers en over Bolivia wist ik eigenlijk niets. Maar toch ben ik nu super gelukkig dat Bolivia mijn gastland wordt, jullie zullen doorheen mijn jaar zien hoe prachtig dit land is. Dan mijn stad La Paz, de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld (3600m). Ook dit was niet mijn favoriet, nu zullen jullie denken dat ik kieskeurig ben. Maar je baseert je op de dingen die je hoort en leest. En La Paz leek me niet zo tof tot dat ik Lara leerde kennen, zij zat in 2010-2011 11 maanden in La Paz. Door haar enthousiasme vond ik La Paz nog wel een toffe stad. En zeg nu zelf het is een eer om in de hoofdstad van Bolivia te mogen zitten.

Sinds de 27ste juni weet ik mijn Boliviaanse familie. Ik weet nog niet veel over hun maar elk klein weetje wat interessant is voor jullie zal ik hier de komende dagen, weken en maanden neerschrijven.
Ik zal deze 11 maanden bij de familie Lea Plaza - Carrillo doorbrengen. Juan Lea Plaza wordt mijn gastpapa en Zoila Carrillo wordt mijn gastmama over hun weet ik eigenlijk nog niets.
Dan heb ik 3 zussen en 1 broer, geweldig om in zo een grote familie terecht te komen.
Mijn oudste zus heet Karen en is getrouwd. Ze heeft 3 kinderen: Hanna (7), Sebastián(4) and Samuel(2).
Mijn broer heet Carlos en woont nog alleen.
Paola Andres is 17 jaar oud en heeft er net een jaar in Amerika opzitten en Maria Renée (met haar heb ik al contact gehad) is 16 jaar oud. Ze speelt basketbal en houdt van uitgaan.
Uit haar mailtje kon ik ook afleiden dat ze regelmatig met de familie samen komen wat me fijn lijkt. Het lijkt een familie met een sterke band, geweldig!
Dankzij Laura (het meisje dat vorig jaar in dit gezin zat) en Facebook ben ik te weten gekomen dat ik een Chihuahua als huisdier heb. De mensen die me goed kennen weten wat ik hiervan vind. :D


De familie woont in Irpavi. Irpavi is het rijkere EN warmere gedeelte van La Paz. Voor de rest is Irpavi een rustige buurt. Hieronder de ligging van Irpavi en mijn Boliviaanse thuis.